Landal GreenParks

Landal GreenParks is een dynamische organisatie die toon­aangevend is in het management, beheer en de verhuur van recreatieparken. Landal GreenParks beschikt over 87 parken met in totaal circa 13.700 accommodaties en 1.350 campingplaatsen. Zo’n 7.000 van deze recreatie­woningen zijn particulier eigendom. Met 55  parken in Nederland bezet Landal GreenParks de eerste plaats van de Nederlandse aanbieders van recreatieparken.

Buiten de landsgrenzen beschikt Landal GreenParks over parken in Duitsland, België, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Hongarije en Engeland. Jaarlijks genieten 2,5 miljoen gasten, onder wie ook de recreatiewoningeigenaren, van een (korte) vakantie op één van de parken, wat resulteert in ruim 12,8 miljoen overnachtingen. Op de parken en kantoren werken circa 3.000 medewerkers.
Landal GreenParks onderscheidt zich van andere aan­bieders door het open karakter van de parken. De begrippen rust, ruimte en natuur zijn de belangrijkste karakteristieken van de parken en tevens de belangrijkste beweeg­redenen waarom gasten voor Landal GreenParks kiezen. Landal GreenParks voelt zich nauw verbonden met de naaste omgeving en maakt zich sterk voor de natuur, de gasten en de samenleving. Het merendeel van de recreatieparken heeft inmiddels het keurmerk GreenKey mogen ontvangen. Door het bieden van een grote variëteit aan parken kan Landal GreenParks aan de vakantiewensen van vele consumenten voldoen. Door de schaalgrootte is het effect van de ingezette marketingeuro groter dan individuele parken kunnen bewerkstelligen. De eigen commerciële teams en reserveringscentrales in Nederland en Duitsland zorgen voor een optimale on- en offline marktbewerking. Landal GreenParks hanteert een professionele marketings­trategie, waarbij o.a. brochures, direct marketing, RTV-reclame en advertentiecampagnes worden ingezet. De marktbewerking via internet speelt een belangrijke rol; de Landal-internetsites worden door ruim 15 miljoen bezoekers per jaar bezocht.

Landal GreenParks is tijdens de uitreiking van de Nederlandse Vakantie Awards 2016 bekroond in de categorie Beste Reisaanbieder Vakantie- en Bungalowparken. Landal GreenParks is op de Vakantiebeurs in Utrecht onder­scheiden met maar liefst drie ‘Kids Vakantieaanbieder van het Jaar 2016’ Awards: die van Vakantieparken XL, Babyvakanties (Hof van Saksen) en Groene Vakanties. De gratis app van Landal’s mascotte Bollo ontving in 2016 de Zilveren SpinAward in de categorie Mobile. De jury beoordeelde op creativiteit, interactiviteit en effectiviteit. Landal GreenParks eindigde in 2016 als beste vakantieparkenaanbieder in de top 10 van Klantvriendelijkste
bedrijven van Nederland. Resultaten om trots op te zijn! Landal GreenParks heeft in Nederland een aanzienlijk marktaandeel en geniet een naamsbekendheid van 93%!

Landal GreenParks maakt onderdeel uit van  Platinum Equity. Platinum is een Amerikaans investeringsfonds, waar behalve Landal GreenParks ook merken als Novasol, Hoseasons, cottages.com en James Villa Holidays deel van uitmaken.

Voor meer informatie:
www.landal.nl

© 2016 - Van Wijnen Recreatiebouw, Deventer